Wat maakt een werkplek… een werkplek?

 

We schreven in een eerder artikel al wat overwegingen over thuiswerken versus een eigen werkplek want er zijn nu eenmaal voordelen van een externe werkplek ten opzichte van je eigen zolderkamer. Tegelijkertijd prikkelt dat ook een interessante tweede vraag; wat IS een werkplek nou eigenlijk? En wat maakt een werkplek echt een werkplek?

Als je de gemiddelde ondernemer vraagt of een bureau en een kop koffie genoeg is om te zeggen dat je een werkplek hebt, zal de “goal getter” misschien instinctief zeggen.. “Tuurlijk! Je hebt niet veel nodig, ga ervoor!”. Hoewel dat misschien een bewonderenswaardige houding is, weten we eigenlijk ook best dat er meer nodig is om langdurig op een prettige en effectieve manier te kunnen werken.

Dus vandaag is ons blog kijken we ietsje verder; wat maakt een werkplek, een werkplek?

 

 1. Faciliteiten

De meest logische start om te maken is om te kijken naar faciliteiten. Hoewel het natuurlijk waar is dat veel ondernemers in theorie genoeg hebben aan een computer en telefoon en toegang tot documenten om een belangrijk deel van hun werk te doen, is dat niet persee hetzelfde (of genoeg) om iets een werkplek te noemen.

Faciliteiten die ervoor zorgen dat je eenvoudig je werkt kunt doen, MAKEN een plek een werkplek. Je mag hierbij denken (gebaseerd op wat we van onze bezoekers weten):

 • Stroomvoorzieningen (op de juiste plekken)
 • Uitstekende internetverbinding
 • Technische mogelijkheden voor presentaties en ontvangst van gasten (wifi, printer, scanner, beamer)
 • Ruimte om te werken die past bij de werkzaamheden (een goed bureau en goede stoel voor jezelf, of een ruimte om meerdere mensen te ontvangen, goed te kunnen positioneren)
 • Een postadres
 • Horeca

Hoewel we echt wel snappen dat al bovenstaande mogelijkheden niet elke dag voor je noodzakelijk zijn, weten we ook dat effectief en prettig werken juist wordt bereikt door te zorgen dat de faciliteiten die je dagelijks of regelmatig nodig hebt ook echt perfect werken en voorhanden zijn.

En als er iets niet werkt, iemand anders dat voor je regelt en in orde maakt, zodat jij je kunt richten op je eigen werk.

 

 1. Omgeving

 

Een inspirerende omgeving is opnieuw iets wat misschien klinkt als luxe (en dus niet strikt noodzakelijk) maar wel degelijk een enorme waarde heeft en dus ook zeker past bij een effectieve werkplek. Iets hoeft niet altijd ‘mooi’ te zijn om het werk te kunnen doen, maar het helpt wel. Een omgeving die je inspiratie prikkelt en de ruimte biedt om eens een ‘change of scene’ te pakken door buiten te werken of even een straaltje zonlicht mee te pakken, helpt je bij je werk. Denk hierbij eens aan:

 • Centrale ligging (zodat jij EN je gasten eenvoud ervaren) die eenvoudig te bereiken is
 • Een omgeving die inspireert (modern, vooruitstrevend, compleet en pragmatisch maar aantrekkelijk ingericht)
 • Verschillende opties in werkplek en ruimte
 • Ruimte voor rust (even niet werken tijdens je lunch of even een gesprek dat niet over werk gaat)

 

 1. Netwerk en mensen

Als we dan toch de richting van inspiratie op gaan, hoort dit derde punt zeker op de lijst. Binnen ZiPPERZ vinden we ondernemers met een grote gemeenschappelijke factor; hun drive, hun netwerk en hun kennis delen ze graag. Niemand hoeft op een eilandje te zitten, maar kan wel de rust vinden wanneer nodig. Tegelijkertijd inspireert de buzz van werkende mensen binnen een mooie omgeving enorm.

Een kop koffie mondt uit in een sparring sessie, en een inspirerende anekdote zet aan tot ontspanning en vervolgens concentratie.

 

We weten als geen ander dat ervaren, geloven is. Dus nodigen we je graag eens uit om online te kijken naar onze mogelijkheden of eens binnen te lopen in ons mooie gebouw. We komen graag met je in contact!

Dit zijn de mogelijkheden bij ZiPPERZ

Share:

Mogen wij u terugbellen?