Van ‘elke week ergens anders’ tot een fotolijstje op je bureau – hoe werk jij?

Niemand is hetzelfde. Gelukkig maar, want dat houdt onze wereld nog een beetje spannend. Dat betekent dus ook dat werkelijk ieder vlak dat je je kunt bedenken, we er zo onze eigen voorkeuren, wensen of ‘dislikes’ op na houden. Tegelijkertijd proberen we wel allemaal in een setting met elkaar te leven die past, OOK op ons werk.

Met een start van een nieuw jaar, grijpen wij de kans om dit blog een ode te maken aan het ‘anders zijn’ en hoe we als professionals prima weten wat we wel en niet prettig vinden. Natuurlijk wel vanuit het perspectief van ZiPPERZ en wat we te bieden hebben; Lekker werken.

 

Territoriumdrift

‘Vroeger’, als in traditioneel bekeken, hadden we gewoon onze eigen werkplek. En dat zag je ook. Fotolijstjes, planten, documenten. Je had je eigen spot en iedereen wist dat jij daar zat.

Nu we steeds flexibeler gaan werken, begint daar wat verschuiving in te komen. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen het ineens prima vindt om geen eigen plek te hebben of niet een stukje werkplek/kantoor eigen te maken.

Dus ook op plaatsen met flexplekken, zie je nog weleens de schuine blik als iemand anders ineens op ‘jouw’ plekje is gaan zitten. Eigenlijk is het een beetje flauw om dit als territoriumdrift te benoemen, want zoals we bij de start al zeiden; we zijn allemaal anders en hebben zo onze voorkeuren.

Weet je van jezelf dat je nu eenmaal graag je eigen vaste plek hebt, dan is een eigen kantoor dus een veel betere optie, simpelweg omdat dat beter bij je past. (en 3x raden.. dat kan natuurlijk bij ZiPPERZ!)

 

Snel schakelen

Misschien ben je als ondernemer van het kaliber (of is je werk dat) dat snel schakelen meer een levensstijl is dan een kwestie van urgentie. Wanneer jij niet zo goed vooraf kunt plannen of je een eigen werkruimte/kantoor nodig hebt, prima uit de voeten kan met een flexplek of op stel en sprong een vergaderruimte voor tenminste 8 personen nodig hebt, kan dat een uitdaging zijn.

Nou vinden wij uitdagingen heerlijk, maar zijn situaties waarin je over verschillende type ruimtes moet kunnen beschikken, bij ons eigenlijk heel goed in te richten.

 

Professionaliteit inademen

Wat wij mooi vonden om te lezen is dat, na langzamerhand 2 jaar in en uit lockdowns, we veel hebben geleerd over flexibel werken en thuiswerken. En hoewel ook daarin natuurlijk de meningen en voorkeuren uiteen lopen en niet ieders situatie hetzelfde is (thuis werken met 3 kinderen, een partner, 2 honden, een praatgrage schoonmaakhulp en een actieve postbezorger is anders dan thuiswerken als alleenstaande), hebben we bijna allemaal wel ervaren wat we prettig vinden en wat niet. (We schreven overigens eerder al over de signalen die je vertellen dat je echt een kantoorruimte nodig hebt).

Maar ook de minder directe bevindingen beginnen door te sijpelen. Dat we goed thuis kunnen werken en de rust soms heerlijk is, maar we toch langzaam beginnen te ervaren dat het sparren met collega’s waardevoller was dan we dachten. Dat het omringen van jezelf met professionals, gelijkgestemden, meer doet dan een snel probleem oplossen. Dat het ook je geest prikkelt, voor inspiratie zorgt en nieuwe inzichten.

Ook DAT kan een reden zijn om, met regelmaat, een kantoor of werkplek als ZiPPERZ op te zoeken.

 

2022 bij ZiPPERZ

Laten we dit blog afsluiten met een uitnodiging. Als je ons nog niet kent (of juist wel trouwens); we zouden het leuk vinden je dit jaar (opnieuw) te verwelkomen in de ruimtes van ZiPPERZ. Zodat ook jij kunt ervaren wat het voor je betekent om prettig te werken en een atmosfeer vol drive, passie en professionaliteit op te snuiven.

Bekijk wat we kunnen betekenen en graag tot snel!

 

Share:

Mogen wij u terugbellen?