Goede ondernemersvoornemens voor 2022 – Wat gaan we doen?

Eigenlijk is de vraag misschien vooral… HOE gaan we het doen? Hoewel de naderende jaarwisseling traditioneel een moment van bezinning is (hoe ging mijn jaar, wat wil ik anders/beter en wat gaat het nieuwe jaar me brengen), is dat misschien dit jaar nog wel sterker dan ooit.
Of misschien.. juist wel niet. We schreven in eerdere blogs al dat de trend zich sterk toont dat mensen door alle perikelen (thuis werken, werk/privé balans) gedurende het jaar zich sterker zijn gaan afvragen of de molen waarin ze zich al tijden begeven, wel de juiste is. Neemt niet weg natuurlijk dat een stap nemen om dingen anders te doen, nooit een eenvoudige is.
Daarom is de HOE gaan we het komend jaar doen, misschien wel veel sterker dan de WAT gaan we doen. En daarom, in het kader van de goede voornemens, enkele trends die we op dit moment onder veel van onze bekende en minder bekende professionals zien en horen.

1. Balans balans balans
We zijn er soms pijnlijk duidelijk achter gekomen, dat we soms niet een leven, maar een fabriek runnen. Een strak geroutineerd (want hoe manage je het anders??) plan wat ’s morgens begint en volgens een vast stramien tot de terugweg van je werk loopt, doorgaand in zorgen voor eventuele kinderen. En de volgende dag herhaalt zich dat.
Door COVID en al dan niet gedwongen, hebben veel professionals die al enige tijd werken, duidelijker gekregen wat ze belangrijk vinden. Niet alleen in werk, maar ook in hun thuissituatie. Dingen waarvan je je nooit besefte dat aan je voorbij gingen, of dingen waarvan je nu weet…. Waarom doen we dat eigenlijk zo?
Het besef van wat we willen en dat er een gezonde balans is (tussen thuis en werk, maar ook tussen dingen doen die je energie geven en energie vragen) of simpelweg de bereidheid om lange tijd te reizen (en files mee te maken) dag in dag uit, verandert.

2. Flexibiliteit
Deze term hebben we in eerdere blogs al aangehaald en kenmerkt het afgelopen jaar. Nu we noodgedwongen flexibel moesten zijn (denk aan, verplicht thuis werken, schoolsluiting dus ‘meester of juf spelen’, andere invulling van je sociale tijd…) hebben we ook geleerd, dat sommige dingen eigenlijk best wel prettig kunnen zijn.
Waar zowel werknemers als werkgevers absoluut geen voorstander waren van al dat flexibele werken (geen vaste tijden, dan weer hier, dan weer daar) wil zo’n 70% van de werknemers niet terug naar een volledig dienstverband op kantoor.
We willen dus flexibiliteit. We willen ruimte om te werken hoe en waar (en in zekere zin ook wanneer) we dat willen. Natuurlijk heb je met collega’s en verplichtingen van doen en moet het in goed overleg.. maar terug naar het geijkte filerijden en kantoortuingekwetter lijkt voor goed gedaan.
Overigens betekent die flexibiliteit niet per definitie dat mensen willen thuis werken! De mogelijkheid om in een eigen ruimte (zoals we bij ZiPPERZ bieden) of met enkele collega’s op een externe locatie te werken voor focus, hoort daar ook bij.

3. Goed geregeld
Die flexibiliteit die we willen, komt echter wel met een maar. We willen namelijk ons werk wel oprecht goed kunnen doen. In een prettige omgeving, met voldoende rust en faciliteiten (van koffie tot een goede stoel), met een sterke internetverbinding en de tools om ons werk goed te doen.
Hoewel dat vanzelfsprekend lijkt, hebben we natuurlijk ook heel wat keukentafel-vergaderingen achter de rug en weten we dat als we dit in 2022 gaan inkleden, dat op een goede manier willen doen.
Dat betekent dus ook dat, wanneer de thuissituatie zich niet altijd leent (of leuk is voor een dag), mensen inderdaad zoeken naar goed gelegen locaties die van alle gemakken voorzien zijn, een professionele sfeer hangt (geen lego op de vloer) en waar je met gemak zelfstandig werkt of collega’s/klanten uitnodigt voor een vergadering of overleg.

Bij ZiPPERZ draait het om professionals zoals jij. EN een omgeving die alle mogelijkheden biedt binnen een goede, welkome sfeer en connectie.
Kom met ons in contact of voel je vrij eens een online kijkje te nemen naar de mogelijkheden van ZiPPERZ.

 

Share:

Mogen wij u terugbellen?