Je werkplek tijdens COVID – wat is nou nog wijsheid?

Jup, daar gaan we weer. Hoewel voor velen het niet onverwacht was dat richting het najaar misschien wel weer een stapje terug zouden moeten zetten in onze vrijheid, zitten we er toch maar weer mee. Opnieuw klinkt het advies om vaker ‘thuis’ te werken (wat met andere woorden betekent dat je niet met 50 man in een volgepakte kantoortuin zit te zweten) en je afstand bewaart.

Maar wat betekent dat nou eigenlijk voor je keuzes qua werken, werkplek en werktijd? Hoe richt je je werk in dit soort tijden in, wetende dat het over enige tijd weer een andere kant op kan bewegen? We zouden ZiPPERZ niet zijn als we hier niet over hadden nagedacht.

 

Veilig werken
Het maakt niet uit hoe je denkt over COVID, de maatregelen en wat er al dan niet wordt besloten of gevraagd. De kern voor je werk, je bedrijf, je klanten en JOU, is dat je veilig wilt kunnen werken. Maar dat je dat werk dus ook goed wilt kunnen doen.

En daar zit meteen een deel van het pijnpunt. Want als we iets hebben bewezen met elkaar in de afgelopen twee jaar, is dat we meer dan adaptief genoeg waren om ons werk ook op afstand/vanaf thuis te doen. Was dat altijd ideaal… niet echt. Heeft het ons nieuwe inzichten gegeven… zeker.

Veilig werken zetten we hier dan ook centraal omdat dat eigenlijk een veel breder begrip is dan je zou denken. Veilig betekent niet alleen dat je niet wordt onder geniest door een medeondernemer die toevallig een ruimte met je deelt. Het betekent ook dat je geestelijk een beetje gezond blijft en het gevoel hebt dat je controle hebt over je werk (- en thuis)situatie en de dingen kan doen zoals je weet dat ze moeten, kwalitatief en op tijd. Het aantal burn-outs heeft een vlucht genomen, toonden recente cijfers. Ook dat is dus veilig werken.

 

OK – dus wat betekent dat nou eigenlijk voor mij?
Bij ZiPPERZ weten we als geen ander dat er niet altijd een one-size-fits-all geldt voor alle ondernemers. Niet in wat je wilt van een werkplek, niet in hoe je thuis(werk)situatie in elkaar zit en niet in het type werk dat je doet en de afhankelijkheid van persoonlijke contacten, bijvoorbeeld.

Wat wel voor iedereen geldt, is dat je:

  • Je werk moet kunnen doen in de meest praktische zin van het woord. Je hebt materialen, faciliteiten en ruimte nodig om te kunnen werken. Als dat betekent dat je op veilige afstand met iemand moet vergaderen, is dat het. Als dat betekent dat je je tenminste 3 uur lang van de wereld moet kunnen afsluiten voor concentratie, is dat het. Heb je het allebei nodig, idem.
  • Door de ervaringen van afgelopen tijd jezelf een beeld hebt gevormd (of kunt vormen) van wat wel en niet voor je werkt. We spreken veel ondernemers die wat voordeeltjes zagen in het vaker werken op het thuiskantoortje op zolder. Maar die, naast een verbeterde band met de PostNL bezorger, vooral hebben ervaren dat een bepaalde mate van focus, afzondering en splitsing van thuis en werk, belangrijk voor ze is. Vorm dat beeld en stel vast wat je wilt en nodig hebt.
  • Waarschijnlijk hebt ervaren dat waar je behoefte aan hebt soms wijzigt en vooral niet elke dag hetzelfde hoeft te zijn. De behoefte aan flexibiliteit is dus groter dan ooit en werkelijk in een sneltreinvaart ons werkend leven ingerold. Niet alleen bij mensen in loondienst op kantoor, maar ook de zelfstandig ondernemer die minstens net zo hard moest meebewegen ten tijde van Corona.

 

Het Antwoord
We hopen eerlijk gezegd dat alles hierboven meer dan helder was en eigenlijk bovenal herkenbaar. Wat we ook hopen, is dat je veel van die behoeftes vervuld ziet worden in wat ZiPPERZ haar mensen aanbiedt. Of in elk geval, dat je ons als zodanig herkent.

Binnen de veelheid aan ruimtes en faciliteiten en mogelijkheden, zijn we er van overtuigd dat we iedereen een werkplek of vergaderplek kunnen bieden die past bij wat je nodig hebt. Nu tijdens COVID, in strengere en minder strenge tijden. Samen met anderen of alleen.

Ben je nog niet bekend met ons maar wil je graag eens kennis maken met de opties die er bestaan, dan horen we heel graag van je!

Kom met ons in contact of voel je vrij eens een online kijkje te nemen naar de mogelijkheden van ZiPPERZ.

 

 

Share:

Mogen wij u terugbellen?