Next level flexibel – Workations blijken popular bij ZZP’ers

We zouden je niet graag betalen voor elke keer dat je het woord ‘flexibel’ of het woord ‘flexibiliteit’ in onze website en met name onze blogs voorbij ziet komen. Dat is ook niet zo gek, want als er iets belangrijk is bij ZZP’ers of ondernemers die we in onze netwerken hebben, dan is flexibiliteit DAT het wel (*knipoog).

Binnen dat thema van vrijheid en de ruimte om zelf te bepalen wat voor je werkt, is er al enige tijd iets nieuws in opkomst dat, mogelijk mede door COVID, in 2022 een enorme vlucht heeft genomen; de workation.

Wat is een workation?

Kort door de bocht? Werken voor een baas of opdrachtgever terwijl je op vakantie bent. Je trekt bijvoorbeeld voor 4 weken naar het buitenland, waarbij je een deel van je tijd werkt en een deel vakantie viert. Voor de een is dat werken van 6.00 – 13.00 en daarna vrij. Voor de andere is het een week werken, een week vakantie.

Met name onder ZZP’ers is het populair. De meest gehoorde voordelen en beweegredenen zijn;

  • Op vakantie gaan zonder dat inkomsten volledig stagneren
  • Betere balans tussen werk en rust (ze noemen vooral ‘even je vrijheid en rust pakken tijdens werkperiodes’)
  • Meer tevredenheid, meer energie, meer creativiteit, meer happiness

Waarom nu?

De kijk op flexibeler werken (als in.. niet op je kantoor) heeft door COVID een enorme boost gekregen. Toen we ineens niet anders konden, bleek dat heel veel banen en medewerkers zich prima lenen om hun werk goed en productief te doen vanaf een locatie die niet hun vaste werkplek is. En waar dat eerder vooral thuis, op een on-demand flexwerkplek of zelfs in een koffietentje was, blijkt dat nu ook prima in het buitenland te kunnen.

Ook opdrachtgevers hebben inmiddels een veel hogere acceptatiegraad voor dit soort constructies, nu ze bewezen hebben gezien dat de output en productiviteit niets lijdt.

Klinkt top.. zijn er nadelen?

Niet iedereen kan zich eenvoudig losrukken van zijn werk en zo makkelijk de splitsing maken tussen ochtend-werk-middag-vrij.

Daarnaast moet je niet onderschatten dat voor velen van ons het werk wel wat vraagt aan praktische zaken. Betrouwbare Wi-Fi, een goede aansluiting, een match met tijdzones voor overleg en een bepaalde mate van bereikbaarheid.

Wanneer je werk zich er echter voor leent en je kunt de basisvoorwaarden goed inrichten, kan een workation veel voordelen en werkplezier bieden!

Geen workation maar TOCH een inspirerende werkplek?

Voel je hem al aankomen? Mooi, dan lichten we nog een keer uit waarom het zo lekker werkt bij ZiPPERZ.

De combinatie van geweldige werkfaciliteiten, een pracht van een gastvrouw, alle gemakken om je heen, een lunchroom om je vingers bij af te likken, een dakterras EN binnentuin, een huismeester en IT-pro, stilteruimte, gratis parkeren, inspirerende mensen om je heen, …..  (heb je nog meer nodig?)

Kom eens een kijkje nemen en bekijk wat een vergader- of flexwerkplek bij ZiPPERZ voor je kan doen.

Share:

Mogen wij u terugbellen?