De kracht van flexibiliteit – en waarom je dat als ondernemer belangrijk vindt

 

Als een klant of partner aan je vraagt flexibel te zijn, is dat vaak omdat jij iets wilt of hebt afgesproken wat hij op dat moment niet kan of wil bieden. Of dit nu om tijd, inhoud of kosten gaat.

Het kan ook zijn dat flexibiliteit voor jou vooral betekent dat niet alles vast hoeft te staan en niet alles in 1 van de voor gekaderde hokjes hoeft te passen.

Bij ons betekent het vooral, dat wat werkt voor jou, voor een ander misschien niet altijd zo hoeft, maar we dat wel allemaal willen bieden. En dat de basis een zekerheid biedt om juist daaromheen wat meer vrijheid te hebben.

 

Een oplossing die past, ook als de situatie weleens verandert

Veel mensen die gebruik maken van onze faciliteiten, vinden daarin precies wat ze zoeken. Maar wat voor jou en je bedrijf vandaag goed werkt, kan over enkele weken of maanden veranderen. Je groeit, je krimpt, je verandert je aanbod, je verschuift in clientèle, … je bedrijf is een dynamisch geheel. En jij dus ook.

Dat betekent dat de voordelen van een locatie die zo flexibel met je mee kan bewegen, behoorlijk groot zijn. Want niet alleen het gemak van die flexibiliteit is fijn, het heeft ook heel pragmatische voordelen, zoals het kostenplaatje en je schakelsnelheid.

 

Alleen gebruiken wat je nodig hebt, fijn voor de portemonnee

Op het moment dat je genoeg hebt aan een kleine 1-persoonswerkruimte, maar niet graag thuis wilt zitten (redenen hiervoor deelden we eerder al) kun je bij ons prima terecht. En lekker ook, zo’n eigen werkruimte, maar ook een gezamenlijk deel om even met andere professionals koffie te drinken, of snel een broodje te halen.

Maar wanneer de situatie zich aandient dat er (al is het maar incidenteel of tijdelijk) meer nodig is om je bedrijf te draaien, zoals presentatieruimtes, ruimte voor meer mensen of simpelweg ruimte openingstijden, is het wel zo fijn dat dat allemaal binnen dezelfde locatie geregeld kan worden. En snel. En tijdelijk. Zo betaal je nooit onnodig lang voor iets wat je niet gebruikt, of mist de mogelijkheden waar je wel gebruik van wilt maken, simpelweg omdat er ze (nog) niet zijn.

 

Jouw ritme, maar wel samen

Een van de zaken die juist in deze corona tijd veel aan bod komt onder thuiswerkers, is het gemis aan contact met echte mensen. Niet met iemand praten via Internet in de zoveelste call van de dag, maar een oprecht gesprek, een sparringsessie of gewoon het weekendje praatje met een kop koffie.

Ook buiten Covid-tijden is dit een veelgehoorde comments onder ZZP-ers die kiezen voor een werkplek thuis. Het indelen van jouw dag, jouw bedrijf, jouw tijd en jouw locatie heeft veel voordelen en geeft je de ruimte om dingen te doen zoals jij ze wilt. Geen rigide dagindeling naar kantoortijden bijvoorbeeld. Maar binnen dat eigen ritme, is het ‘samen’ werken wel erg prettig. En broodnodig, als we psychologen moeten geloven, want menselijk contact is goed voor ons, maar uitwisselen van ervaringen, gedachten en gesprekken met anderen op professioneel niveau, verruimt onze blik, zo blijkt.

En als je dat dan kunt doen binnen de faciliteiten die altijd onverminderd voor je beschikbaar zijn, werkt dat als een trein.

 

Benieuwd naar alle mogelijkheden binnen ZiPPERZ? Neem eens een kijkje!

 

Share:

Mogen wij u terugbellen?