Het belang van een (echt) goede trainingslocatie

Misschien voel je weer een beetje een open deur aankomen. Of een “wij van WC-eend”. Daar heb je misschien een heel klein beetje gelijk in, maar we gaan niet alleen belichten wat een goede trainingslocatie bevat, maar vooral ook WAAROM niet elke ruimte met een beamer voldoet. En dat wij als werk- en vergaderlocatie natuurlijk zorgen dat bij ons de puntje op de i staan, hoeven we voor ons gevoel niet uit te leggen. We laten je graag zelf kennis maken.

 

OK – het kan weer

Nadat we al een hele tijd onze zaken noodgedwongen anders moesten regelen door COVID (en ja, anders betekende in dat geval vooral ONLINE), gaan zaken steeds meer terug naar het oude. En daar hoort dus ook bij dat we elkaar zakelijk weer kunnen ontmoeten en ons overleg op een meer vertrouwde manier kunnen doen dan met gezichtjes in vakjes op een scherm.

Over de kunst van het vergaderen schreven we overigens eerder al een reeks van 2 artikelen. Aanrader!

 

Niet vergaderen – maar trainen

We maken hier even een belangrijk onderscheid. Want met collega’s praten over een vooraf vastgesteld onderwerp via een computer kan prima. Maar effectief trainingen geven, waarbij je (voor jou) nieuwe mensen daadwerkelijk kennis, kunde en vaardigheden moet overbrengen, is een ander verhaal.

Je hebt voor een training bepaalde zaken nodig die onmisbaar zijn: goede internetverbinding, mogelijkheden tot een beamer of presentatie, je kent dat wel.

In theorie zou je kunnen zeggen dat elke voldoende ruime vergaderruimte met een whiteboard of beamer optie zou volstaan als trainingslocatie. Want wat heb je meer nodig dan een zitplek, bureau en wat technische optie, toch?

Je voelt hem al… we streven naar meer.

 

Wat maakt een trainingslocatie dan goed? Echt goed?

Ook al lijken ze voor de hand liggend, we beginnen even met de basics:

  • Bereikbaarheid (een locatie die voor de regio centraal ligt en via snelwegen (en eventueel openbaar vervoer) goed bereikbaar is.
  • Parkeergelegenheid (dichtbij, en liefst gratis OF gevalideerd als bezoeker aan de locatie)
  • Faciliteiten (kamers, technische mogelijkheden, werk- en zitopties)
  • Internetverbinding (en daarmee bedoelen we snel EN stabiel, waar je ook bent).

Dan de ruimte. Want bij trainingen vindt het veelal plaats in groepen, met een trainer of trainersduo en een stukje techniek voor presentatie (van laptop met beamer, tot whiteboard of flip-over) in een zitopstelling die past bij wat je voor ogen hebt met je trainingsstijl. All eyes on the trainer en/of de optie om in duo’s of kleine groepen te werken. Ruimte om vooral te luisteren en kijken of juist actief mee te schrijven en werken.

 

Dan de minder voor de hand liggende zaken:

  • Sfeer

Geloof het of niet, maar een open, lichte, vriendelijk-professionele sfeer draagt bij aan de mindset van een deelnemer en heeft zelfs effect op hoe goed iemand informatie tot zich kan nemen. We spreken hierbij niet alleen van de menselijke sfeer (hoe gaat het onderling) maar ook de omgeving, aankleding, ruimte.

Ook niet onbelangrijk – bij een goede sfeer en omgeving, waardeert een cursist of deelnemer de training of opleiding hoger EN spreken ze vaker waardering uit voor de opleider die een cursus geeft. Best belangrijk dus.

 

  • Niet-eerstelijns faciliteiten

Met eerstelijns bedoelen we de ruimte waarin je zit, de stoelen waarop je zit en de schermen waarnaar je kijkt.

Maar eerlijk is eerlijk – wij Hollanders hechten veel waarde aan een goede kop koffie, wat lekkers erbij en een goed verzorgde lunch. En als dat dan ook nog vergezeld wordt met aandacht voor de wereld in een omgeving waar professioneel ontspannen contact van nature gestimuleerd wordt.

Een ruimte om even een telefoontje te kunnen plegen of de optie om even je hoofd leeg te maken na al die informatie is niet vanzelfsprekend, maar draagt ook weer bij aan de beleving EN het vermogen om na een break weer langdurig te concentreren.

Geloof het of niet, maar dit draagt bij aan elk aspect van je training: Van de over-all ervaring van kwaliteit, tot de stimulans om met overige cursisten tot een beter resultaat te komen.

 

Mogen we je uitnodigen bij ZiPPERZ?

We beloofden al dat we niet gingen vertellen dat je bij ZiPPERZ moet zijn voor een professionele omgeving voor je trainingen. Maar dat neemt niet weg dat je natuurlijk heel graag bij ons hebben en ervan overtuigd zijn dat je bij ons een mooie plek kunt vinden.

Je vindt alle opties op de website en anders helpen we je natuurlijk graag bij je vraag!

 

 

 

 

Share:

Mogen wij u terugbellen?