Het mag weer! Grotere groepen bijeen – tijd voor actie

OK, we weten goed dat we (nog) niet TE hard van stapel mogen lopen, maar eerlijk is eerlijk… we gaan de goede kant uit!

De versoepelingen die al plaatsvinden en nog gaan plaats vinden geven steeds meer ruimte om weer deels terug te gaan naar de mogelijkheden die we voor de COVID tijd en lockdowns hadden. Niet alleen in onze prive sfeer, maar juist ook zakelijk komt er meer lucht. En ook al weten we dat de balans en behoeftes tussen thuis, op kantoor en/of flexibel werken voor altijd is veranderd, zien we ook wat we missen.

In ons vorige blog trokken we al even een mooie beeltenis naar de waarde van een kantoor of werkplek die zich buiten je huis bevindt. En ongeacht hoe je je ook redt met het thuis werken – er zijn meer dan genoeg zakelijke situaties waarbij een grotere groep mensen beter bijeen komen.

Hoewel digitale vergadermechanismes als Teams of Skype of Zoom zich de afgelopen tijd nuttig hebben geacht, zijn er ook genoeg situaties waarin we smachtend uitkeken naar de kans om met elkaar in een ruimte te zijn. En die tijd komt eraan!

 

  1. Connecties maken

Als er een ding is wat veel mensen na lange tijd alleen maar thuis gewerkt te hebben opmerken bij een (eenmalige ) terugkeer naar kantoor, is dat het toch wel erg fijn is om spontane gesprekken te hebben bij het koffiezetapparaat. En hoeveel natuurlijker het is om een ontspannen “zomaar” gesprek te hebben, of het nu over werk gaat of niet.

Wat we ook niet moeten onderschatten, is hoe mensen al hun hele leven zijn aangelegd. Fysiek contact, iemand daadwerkelijk kunnen zien, horen (en ja, ook ruiken, in goede zin) legt psychologisch een verbinding die digitaal nooit te evenaren is.

Overigens werkt dat connectie maken niet alleen met collega’s zo, ook met potentiele klanten of partners.

 

  1. Je verhaal overbrengen

Dat er digitaal veel kan is top. Maar het is niet altijd de beste, meest effectieve of prettige manier. Juist bij zaken als het geven van trainingen of opleidingen is het vele malen eenvoudiger EN leuker om face to face te trainen.

Nuances, voorbeelden, dynamiek – alles komt beter over in een real-life situatie dan via een online meeting.

Maar ook de praktische kant – in een ruimte met je mensen krijg je directe feedback van je deelnemers (en zij van jou). Hoe ze in je training of les zitten merk je, aan gedrag, lichaamstaal, blikken, verplaatsingen. Die feedback zie je online vrijwel niet.

 

  1. “je staat op mute”

Misschien wel de meest gesproken woorden van het zakelijk afgelopen jaar: “Je staat op mute!”. We hebben vast allemaal inmiddels in die situatie gezeten en nemen het niemand kwalijk, maar in veel situaties haalt het wel net het tempo uit een gesprek of iemand is een beetje uit zijn verhaal.

Zeker bij complexe gesprekken en materie, of juist inspirerende onderwerpen is de zekerheid dat je niet wordt onderbroken door onhandigheid, wegvallende internetverbindingen of laatkomers, erg waardevol.

 

Je opties verkennen bij ZiPPERZ!

Zoals je hoort (leest) zijn wij er helemaal klaar voor. Binnen de maatregelen, met gepaste afstand en alle oog voor details kun je bij ons terecht voor de zaken die vragen om een professionele omgeving en ruimte.

Je vindt alle opties op de website en anders helpen we je natuurlijk graag bij je vraag!

 

 

 

 

Share:

Mogen wij u terugbellen?