Het nut en de noodzaak van een postadres en een vestigingsadres

Waar we in ons vorige blog al schreven over de verschillen tussen een werkplek en thuis werken voor ZZP’ers, bleef daarin het hebben van een postadres en een vestigingsadres onbelicht. Maar nu we, zeker met de uitdagingen voor ondernemers tijdens het Covid-19 tijdperk, onszelf ineens soms genoodzaakt zien gebruik te maken van de steunmaatregelen voor ondernemers, blijken veel mensen zich toch af te vragen of een postadres voor hun zaak niet beter is. Daarom in ons blog van vandaag de opties en voordelen van een postadres voor ondernemers, OOK/juist als je zelfstandige bent.

Bereikbaarheid als ondernemer
Natuurlijk is er in veel gevallen geen probleem met het ontvangen van post op je thuisadres. En dat je bedrijf geregistreerd staat op een woonhuis, ook niet erg. Wat wel lastig is, is dat sommige instanties, zoals overheid gerelateerde groepen, een postadres vereisen voor het aanvragen van bijvoorbeeld toeslagen, subsidies of steunmaatregelen.
Dat maakt het hebben van een plaats om je zakelijke post te ontvangen, ineens een stuk belangrijker.

Professionele uitstraling
Een professionele uitstraling moet wat ons betreft altijd je streven zijn. Een (potentiele) wil namelijk weten wat voor vlees hij of zij in de kuip heeft. Niet pretentieus, maar wel professioneel. Niet overpriced, maar wel kwalitatief en betrouwbaar.
Hoewel die professionele uitstraling uit tal van factoren bestaat, is in een eerder onderzoek uit 2014 onder klanten van zakelijke dienstverleners gebleken dat contactinformatie die alleen bestaat uit 06-nummers, ondernemers zonder postadres en het niet kunnen ontvangen van gasten bij je bedrijf, een negatieve invloed kan hebben op de perceptie van je klant.
Natuurlijk gaat het om wat je te bieden hebt en is dat 06-nummer echt geen make-or-break factor. Maar de geloofwaardigheid van een organisatie met een postadres/vestigingsadres, nette ontvangt van gasten en moderne, professionele werkplek, kan dus wel degelijk in je voordeel werken.

Zoekmachines
Wanneer je een website hebt en mensen zoeken op je bedrijfsnaam, is de kans groot dat ze naast je website ook tal van standaardinformatie die Google biedt (zoals locatie) direct bovenaan de pagina in beeld komt. Daar komt dus ook een zichtbaar woonadres aan bod, wanneer je alles vanuit huis regelt. Ook dit is natuurlijk een onoverkomelijk probleem, maar gedacht vanuit je professie, kan het misschien beter.

Werkplek bij ZiPPERZ
Je voelde vast al aankomen dat naast een berg aan andere voordelen aan het hebben van een flexibele werkplek bij ZiPPERZ, ook het hebben van een eigen postadres er daar één van is. Wij zorgen voor de post en voor alle postcommunicatie die je zakelijk hebt, maak je gebruik van een officieel postadres op de locatie van ZiPPERZ.

Dit zijn de mogelijkheden bij ZiPPERZ

Share:

Mogen wij u terugbellen?