Liever uit, liever thuis; wat verwachten we van onze werkplek?

Het ‘Nieuwe Werken’ is inmiddels eigenlijk alweer oud. Want waar het Nieuwe Werken al opriep tot meer flexibiliteit en variatie ten opzichte van de traditionele manier van 5-keer-per-week-achter-hetzelfde-bureau-op-kantoor, is dat de afgelopen 2 jaar in sneltreinvaart veranderd.

Nu we (knock on wood, fingers crossed) naar het einde van de pandemie lijken te bewegen waardoor we niet meer worden tegen gehouden door richtlijnen en maatregelen, maken we de balans op. Waar willen we werken? Hoe willen we werken? Waar en hoe KUNNEN we werken? En niet onbelangrijk… hoe krijgen we het beste resultaat voor onszelf en onze werkzaamheden? We delen uitgangspunten die we de afgelopen periode hebben vastgesteld met en onder onze bezoekers.

 

  1. Flexibiliteit in werken versneld geaccepteerd

Toen we door COVID in werkend Nederland noodgedwongen moeten thuiswerken, konden zelfs traditioneel ingestelde bedrijven niet langer tegenhouden dat mensen gingen ervaren hoe het is om te werken buiten kantoor. En hoewel niet elke organisatie daarom stond te springen, hebben zowel werknemers als werkgevers inmiddels ervaren hoe het is. En in veel gevallen is vastgesteld dat de behoefte aan thuiswerken (niet fulltime overigens) er zeer zeker is bij mensen en dat het helemaal niet slecht hoeft te zijn. De terugkeer naar fulltime op kantoor werken voor mensen die dat niet willen, is dan ook een moeilijke stap om in te zetten voor management dat daar toch liever naar terug gaat.

 

  1. Persoonlijke voorkeuren krijgen ruimte

De druk op de arbeidsmarkt werkt dit nog meer in de hand, maar werkgevers geven meer en meer ruimte aan persoonlijke voorkeuren (uiteraard zonder het bedrijfsbelang compleet te verliezen). Wanneer werknemers dus de kans willen hebben om thuis of elders te werken (een eigen kantoor, met een klein team op een externe locatie vergaderen), worden verzoeken steeds vaker gehoord en geaccepteerd. Door de gedwongen thuiswerksituatie en het getoonde vermogen om digitaal met elkaar te werken, is ook het vertrouwen van werkgevers in een goede afloop gegroeid.

 

  1. De juiste balans vinden

Als je 10 mensen vraagt wat ze het prettigste vinden, kun je zomaar 5 (of 10) verschillende antwoorden krijgen. Er is dan ook geen one-size-fits-all oplossing voor heel werkend Nederland. De juiste balans vinden (en dat geldt voor zelfstandigen, werknemers en werkgevers) is dan ook een kwestie van kijken naar verschillende elementen:

  • Persoonlijke voorkeuren op basis van de privé situatie
  • Voldoende contact met collega’s om de binding niet te verliezen (dat betekent ook/vooral binding met het bedrijf)
  • Persoonlijke behoeften aan de balans tussen geconcentreerd (alleen/thuis) werken en in contact zijn met anderen, samen dingen doen
  • Slimme keuzes maken in effectief werken via online opties versus  effectief werken MET elkaar (face-to-face in een ruimte)

 

Wij weten als geen ander dat je te maken hebt met ‘zoveel mensen, zoveel wensen’. Uiteindelijk is balans dan ook het grote toverwoord, waarin je mensen op een prettige manier moet kunnen laten werken in een vorm die ook past bij je bedrijf en zorgt voor een goed resultaat en de juiste output. Want werk blijft uiteindelijk werk, waar resultaten bij horen. En je wilt als organisatie ook dat je mensen het gevoel blijven houden onderdeel te zijn van iets groters. En daarvoor werkt bij elkaar zijn nu eenmaal goed.

 

Flexibel werken in elke vorm

Bij ZiPPERZ is flexibilteit al jarenlang een uitgangspunt. Flexibel werken en vergaderen is de basis van ons Business Center. En dat combineren we dan ook graag met het vinden van ‘bewoners’ en gebruikers die de wereld een stukje mooie willen maken en willen werken aan persoonlijke en zakelijke groei. Vandaar ons duurzame verzamelgebouw.

Bij ZiPPERZ kun je terecht voor werken, ontmoeten en inspireren. Van een grootschalige vergadering tot een eigen kantoor of werkplek. Voor 1x in de week of incidenteel een plek om te werken of vergaderen, tot meer regelmatig gebruik maken van een plek die bij je past.

Bekijk onze opties eens online of kom met ons in contact met je vragen!

 

Share:

Mogen wij u terugbellen?