Flexwerken blijft – dit zijn de voordelen

Flexwerken is inmiddels een niet meer te negeren onderdeel van onze bedrijfscultuur. Nadat de behoefte aan flexibele manieren van werken al langere tijd onder werkend Nederland groeide, gaf COVID de ultieme stoot aan de manieren waarop we kijken naar en denken over het inrichten van onze werktijd en – locaties.

Flexwerken heeft lange tijd geen grote populariteit gekend – werken deed je op je werkplek (kantoor) en daar ontmoette je en werkte je met je collega’s, that was how it’s done.

Maar tijden veranderen en 2023 is 2023; waarom is flexwerken populair en wat zijn de voordelen?

Vrijheid en flexibiliteit

Flexibel werken en flexwerken wordt vaak in een adem genoemd; beide opties bieden meer keuzevrijheid voor het bedrijf en de werknemer. Een aantal werkplekken op kantoor zonder voorgeschreven ‘eigenaar’ en daarmee ruimte biedend voor diverse mensen, is vooral voor het bedrijf zinvol. Nu meer mensen deels thuis werken, is het aantal vaste werkplekken op een kantoor dat nodig is, gedaald en zoeken we naar manieren om met minder ruimte toch faciliteiten te bieden voor werknemers.

Die keuzevrijheid strekt zich verder uit; de flexibiliteit om thuis- en op kantoorwerken af te wisselen naar hoe het je schikt en naar voorkeur in te delen. Maar ook je werktijden en werkuren die meer flexibel in te delen zijn zodat je ze kunt aanpassen aan wat je privéleven of juist je zakelijke agenda vraagt (denk aan tijdzone verschillen of specifieke verzoeken).

Productiviteit en efficiency

Voor ondernemers en bedrijven is het bieden van die keuzevrijheid en flexibiliteit een belangrijke meerwaarde voor hun werknemers. Meer tevredenheid, een hogere mate van weerbaarheid en lagere stressniveaus. En daar profiteert het bedrijf weer van; een lager ziekteverzuim lijkt te worden gerelateerd (deels, uiteraard en moeilijk meetbaar) aan tevredenheid door dit soort voordelen, maar ook doordat de privé/werkbalans prettiger voelt EN tijd wordt gewonnen doordat minder reistijd van toepassing is.

De juiste plek voor het juiste werk

Soms is je kantoor niet de juiste plek voor het werk dat je wilt of moet doen. Omdat je in alle vrijheid met een beknopt team moet kunnen overleggen bijvoorbeeld. Of omdat je een neutrale plaats nodig hebt voor een vergadering of meeting.

Of omdat je kantoorplek qua locatie minder voor de hand ligt.

Of omdat je behoefte hebt aan een ruimte met volledige rust en stilte om een bepaalde taak of activiteit of deadline te kunnen halen/afronden. Een kantoor thuis of op je vaste werk is fijn, maar voldoet niet altijd aan de behoefte die je op dat moment hebt voor het werk dat je te doen hebt.

Je opties bekijken

Bij ZiPPERZ weten we dat je behoeften de ene dag anders zijn dan de andere. Dat je soms met een groep moet zijn en soms juist alleen aan de slag moet. En we weten ook dat je je wilt concentreren op je werk, in plaats van het regelen van alle randvoorwaarden, de zorgen voor een werkende printer of het instellen van een beamer.

Bekijk daarom de opties binnen ZiPPERZ of kom eens langs voor een kennismaking. We zien je graag!

Share:

Mogen wij u terugbellen?