contact

Zelfstandig Zonder werkPlek in Rotterdam

Zelfstandig Zonder werkPlek.

Daar sta je dan ZZP’er (Zelfstandige Zonder Personeel), in Rotterdam na een afspraak voor de rest van de dag op zoek naar een werkplek. De laptop hangt zwaar in je schoudertas.

Thuiswerken

Steeds vaker zoek je in de buurt van de wisselende locaties waar je moet zijn een dergelijke oplossing. Thuis werken is moeilijk met 2 kinderen die vroeg in de middag uit school komen en allebei twee keer per uur met een probleem of een verzoek komen. Een ouder die thuis is, geldt als beschikbaar, aan het werk of niet.

Eigen kantoor

Een eigen kantoor huren is te duur en daarom ga je je meer een meer als werker 3.0 gedragen, net als tienduizenden studenten en steeds meer reguliere werknemers die van de baas zelf mogen weten waar en wanneer zij hun uren maken, vrij naar de grondslagen van het nieuwe werken.

Café

Vandaag is in het eerste café van de drie die je online hebt opgezocht het draadloze netwerk (Wi-Fi) defect. In het tweede laat de ober nors weten dat het bijna lunchtijd is; laptop gebruikers ongewenst dus. In het derde, een koffiehuis, zit de enige hoek waar genoeg dekking van het Wi-Fi netwerk is, vol kakelende dames. De muziek staat hard. Een meisje verwijst je naar McDonald’s. Daar neem je een koffie- de vierde- maar Wi-Fi is sloom en naast me woedt een kinderpartijtje. Wegwezen.

Flexibele werkplek in een flexkantoor

Op een dag probeer je maar eens zo’n flex(ibele) werkplek in een flexkantoor. Je huurt er spreek – en vergaderruimte per uur, of alleen een flex(ibele) werkplek.  In Rotterdam  is er keuze, blijkt uit een zoektocht op internet. Ik ga op bezoek bij Zipperz Business Center Rotterdam. Bij elk koffieautomaat bezoek raak ik wel met iemand aan de praat. Het is duidelijk dat netwerken hier in de cultuur past.  Je komt wanneer je wilt. Je krijgt een eigen sleutel en je hebt de beschikking over spreekruimte en workshopruimte om je klanten te ontvangen.  Er is koffie, thee, lunch een kopieermachine. Je hebt de beschikking over een in hoogte verstelbaar bureau en een bureaustoel. Hier wil je vaker naar toe!

contact

 

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply